dr.alenka@nutrifito.hr
091 252 9187
Facebook
Google+
LinkedIn
Instagram
Pinterest
nutrifito-logo
  • Pravilna prehrana
  • Dijetoterapija
    • Celijakija
    • Preosjetljivost na gluten
    • Prehrambene alergije
    • Prehrambene (alimentarne) intolerancije
    • Zdravi recepti
  • Nutri-Fit protokol prehrane
  • Usluge
  • Cjenik
  • O meni
  • Kontakt
  • Hrvatski
  • English

Preosjetljivost na gluten

Home Preosjetljivost na gluten Page 3

Preosjetljivost na gluten ( “Non-Celiac gluten sensitivity”)je stanje na koje mislimo kada je dijagnostičkom obradom isključeno postojanje celijakije ( laboratorijski nalazi krvi, biopsija tankog crijeva, genetski testovi na celijakiju) no dolazi do poboljšanja zdrvastvenog stanja I povlačenja tegoba po iskključenju glutena. Danas još nema adekvatnog testa koji bi potvrdio postojanje preosjetljivosti na gluten,a terapija je istovjena kao I kod celijakije,odnosno prodržavnje bezglutenske prehrane I bezglutenskog stila života.

Vezani članci

Prehrana kod sindroma propusnog crijeva I SIBO

dr. Alenka BrozinaCelijakija, Dijetoterapija i pravilna prehrana, Intolerancije i preosjetljivostiveljača 7, 2017

Kao što sam u predhodnom tekstu istakla poveznicu između SIBO I sindroma propusnog crijeva,tako je I prehrambeni režim kod ovih stanja sličan. Postoje neke opće smjernice koje nam mogu biti vodič u planiranju svakodnevne prehrane, no opet napominjem da je…

Što je SIBO?

dr. Alenka BrozinaCelijakija, Dijetoterapija i pravilna prehrana, Intolerancije i preosjetljivosti, Uncategorizedsiječanj 18, 2017

U današnje vrijeme sve se više suasrećem s osobama koje muči jedna od crijevnih problemtika. Upalne bolesti crijeva, celijakija, sindrom nadražajnog crijeva su dio palate gastrointestinalnih poremećaja koji se viđaju skoro svakodnveno. Autoimmune bolesti su također bolesti koje su usko…

Gostovanje na Kanalu Ri na temu kako smršaviti

dr. Alenka BrozinaCelijakija, Dijetoterapija i pravilna prehrana, Intolerancije i preosjetljivosti, Prehrambene alergije, Recenzijesiječanj 16, 2017

Preuzeto sa: http://www.kanal-ri.hr/hr/kako_smrsaviti/6060/21

Enteralna prehrana I celijakija

dr. Alenka BrozinaCelijakija, Dijetoterapija i pravilna prehrana, Intolerancije i preosjetljivostisiječanj 7, 2017

Što je celijakija?   Glutenska enteropatija ,poznatija kao celijakija je nasljedna, kronična, imunosno posredovana bolest koju karakterizira trajna nepodnošljivost glutena. Gluten je protein (prolamin) koji se nalazi u pšenici,ječmu  I raži. Neki od oboljelih reagiraju I na protein iz zobi….

Navigacija objava

< 1 2 3 4 5 6 >

Pretraži

Posljednje objave

  • Biskvit bez jaja,laktoze i bez glutena
  • Sladoled bez glutena i laktoze
  • Prirodni sladoled bez mlijeka i glutena
  • Puding od biljnog mlijeka
  • Kako doći do unutarnjeg mira putem prehrane?
  • Veganska bezglutenska kašica bez žitarica s borovnicama
  • Majoneza bez jaja
  • Čokoladni mousse od aquafabe
  • SIBO: hidrogen ili metan dominantan tip?
  • Kako napraviti jogurt bez laktoze ?

Kategorije

  • Celijakija
  • Dijetoterapija i pravilna prehrana
  • Intolerancije i preosjetljivosti
  • Prehrambene alergije
  • Recenzije
  • Uncategorized
  • Zdravi recepti
CelijakijaDijetoterapija i pravilna prehranaIntolerancije i preosjetljivostiPrehrambene alergije
© 2016 Sva prava pridržana.